Connect with us

International

În Grecia, două persoane au fost grav rănite, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit ieri în Marea Egee

Published

on

În Grecia, două persoane au fost grav rănite, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit ieri în Marea Egee, în timp ce participa la o operațiune de stingere a incendiilor pe insula Samos, au anunțat gărzile elene de coastă.

Pilotul român al elicopterului și alţi trei membri ai echipajului au fost recuperați teferi – scrie France Presse, care citează comunicatul Serviciului de pompieri. În regiune, vântul bate cu putere, iar temperatura a atins aproape 30 de grade Celsius.

În operațiunea de stingere a incendiului de pădure au fost mobilizate trei elicoptere și cinci avioane, alături de circa 50 de pompieri.

Pentru a-şi întări mijloacele de combatere a incendiilor după focurile devastatoare de anul trecut, guvernul grec a solicitat, în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, partenerilor săi europeni să desfășoare preventiv în această vară pompieri din mai multe state membre.

De la 1 iulie, 250 de pompieri – români, francezi, germani, bulgari, finlandezi și norvegieni – au început să fie desfășurați succesiv în întreaga țară.