Connect with us

International

China şi-a pus armata în stare de alertă maximă, ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, în Taiwan

Published

on

Sursă imagine: Chairman of the Joint Chiefs of Staff/commons.wikimedia.org

China şi-a pus armata în stare de alertă maximă, ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, Nancy Pelosi în Taiwan, vizită pe care o consideră o provocare. A trecut de la ameninţări la fapte şi în privinţa sancţiunilor economice, în timp ce la Washinghton administraţia Biden, spune că nu este nevoie ca autorităţile chineze să transforme vizita într-o criză. Adriana Leu are detalii:

Între timp, Nancy Pelosi a avut discuţii de dimineaţă cu responsabili ai Parlamentului de la Taipei, după care se va întâlni cu preşedinta Tsai Ing-Wen, iar după amiază va părăsi insula pentru a-şi contiua turneul asiatic.

Călătoria, care nu a avut şi suportul preşedintelui Biden, este prima a unui astfel de înalt oficial american în ultimii 25 de ani. Nancy Pelosi a sosit la Taipei cu un mesaj clar pentru China, spunând că angajamentul Staelor Unite pentru un Taiwan democratic este mai important ca niciodată.

Într-un articol de opinie în Washington Post, publicat la scurt timp după ce a aterizat, ea a subliniat motivele vizitei sale, lăudând angajamentul Taiwanului faţă de guvernarea democratică şi criticând în acelaşi timp China pentru că a amplificat dramatic tensiunile în ultimii ani.