Connect with us

International

Riscul de sărăcie din UE în gospodăriile cu intensitate foarte scăzută a muncii la 64%

Published

on

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Intensitatea muncii arată cât de mult au muncit membrii gospodăriei în comparație cu potențialul lor maxim. În general, cu cât intensitatea muncii într-o gospodărie este mai mare, cu atât este mai mică probabilitatea de a fi în risc de sărăcie. Intensitatea muncii este indicată cu trei niveluri, de la foarte scăzută, la medie și foarte ridicată.

În UE, rata riscului de sărăcie pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, care trăiesc în gospodării cu o intensitate a muncii foarte scăzută era de 64,0% în 2020.

Cea mai scăzută rată a fost înregistrată în Danemarca (48,7%) și Irlanda (49,9%). Statele membre cu cel mai mare risc de sărăcie sunt Lituania (85,4%), România (84,2%) și Letonia (80,6%).

La nivelul UE, Rata de risc de sărăcie a fost de 64,0% pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani care trăiesc în gospodării cu o intensitate foarte scăzută a muncii, față de 5,3% pentru persoanele care trăiesc în gospodării cu o intensitate foarte ridicată a muncii, în timp ce procentul pentru persoanele care trăiesc în gospodării cu o intensitate medie a muncii a fost de 23,6%.

Sursă text: ec.europa.eu/eurostat