Connect with us

International

Scriitorul Salman Rushdie rămâne în spital cu răni grave, la două zile după ce a fost înjunghiat în public în Statele Unite

Published

on

Scriitorul Salman Rushdie rămâne în spital cu răni grave, la două zile după ce a fost înjunghiat în public în Statele Unite, transmite Reuters.

Rushdie îşi va pierde, probabil, un ochi, şi a fost rănit şi la o mână şi la ficat. Autorităţile nu au anunţat ce motiv a invocat bărbatul care l-a înjunghiat pe scriitor. Atacatorul, în vârstă de 24 de ani, s-a născut în California, din părinţi imigranţi din sudul Libanului.

Din contul său de pe o reţea de socializare rezultă că ar fi un simpatizant al grupărilor extremiste şiite şi cu Gărzile Revoluţionare Iraniene, dar nu este clar dacă are legături cu acestea.

Salman Rushdie fusese condamnat la moarte printr-o fatwa emisă în 1989 de fondatorul Republicii Islamice Iran, marele ayatollah Ruhollah Khomeini, după apariţia romanului său „Versetele Satanice”.

Romanul conţine pasaje care au fost considerate insultătoare pentru Islam şi profetul Muhammad, dar şi unele în care Khomeini însuşi este parodiat.

sursa poza: digi24.ro