Connect with us

International

Naţiunea ucraineană a renăscut pe 24 februarie, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski

Published

on

Naţiunea ucraineană a renăscut pe 24 februarie, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski, într-un discurs publicat cu ocazia aniversării a 31 de ani de când Ucraina şi-a proclamat independenţa, dar şi a şase luni de când Rusia a lansat un atac masiv, pe trei fronturi.

Zelenski a spus, totodată, că obiectivul ţării sale în acest război este victoria, ceea ce, notează Reuters, arată poziţia tot mai intransigentă a Kievului, care de ceva timp spune că războiul va înceta doar odată cu eliberarea tuturor teritoriilor capturate de Rusia.

Aceasta a anexat Crimeea după o primă invazie, în 2014, iar de când a declanşat actualul război a ocupat o mare parte din Donbas, în est, dar şi din sudul Ucrainei.

Rusia a suferit însă şi înfrângeri, în zona Kievului şi la Harkov, iar forţele sale sunt, practic, blocate de săptămâni întregi.

În acelaşi interval, Ucraina a folosit echipamente primite din Occident pentru a bombarda depozite şi centre de comandă ale armatei ruse şi a lansat şi mai multe contra-atacuri în sud.