Connect with us

Fără categorie

Secretarul general ONU condamnă ferm bombardamentele rusești de ieri din Ucraina

Published

on

Sursă imagine: Alan Santos/PR/CC BY 2.0

Bombardamentele de ieri din Ucraina reprezintă „încă o escaladare inacceptabilă a războiului” pentru care plătesc civilii, a afirmat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în timp ce Uniunea Europeană a denunţat o nouă crimă de război comisă de Rusia, stat care, potrivit preşedintei Comisiei, Ursula von der Leyen, reprezintă teroarea şi brutalitatea.

Şi preşedintele american, Joe Biden, a denunţat atacurile şi a promis că Statele Unite îi vor livra Ucrainei sisteme performante de apărare anti-aeriană. Marea Britanie a calificat atacurile drept inacceptabile, iar Franţa a vorbit despre ”o crimă de război”.

Bombardamentele au fost condamnate şi de preşedintele Klaus Iohannis, care a transmis, într-o postare pe Twitter, că trebuie să înceteze crimele comise împotriva oamenilor nevinovaţi. Trei dintre rachete au survolat şi teritoriul Republicii Moldova, care a catalogat încălcarea spaţiului său aerian drept inacceptabilă şi a cerut încetarea imediată a bombardamentelor asupra Ucrainei.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON