Connect with us

National

Nicolae Ciucă: Dacă bugetul va permite, PNL propune majorarea pensiilor cu 15%

Published

on

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL, de astăzi, că partidul va propune coaliţiei o creştere a pensiilor de 15%, în cazul în care bugetul pentru anul viitor va permite acest lucru: „Am discutat, la nivelul partidului, că trebuie să găsim soluţia prin care să acoperim creşterea inflaţiei, care e de peste 15%. Dacă bugetul va permite, propunerea PNL este de 15%”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarant, săptămâna trecută, că i se pare incorect să se mărească o pensie de 18.000 de lei cu 2.700 de lei.

De asemenea, ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că, la nivel guvernamental, se discută despre o majorare a pensiilor cu 10 la sută, plus sprijinirea pensionarilor cu pensii mici şi a categoriilor vulnerabile, mai ales pe perioada iernii. O decizie finală va fi luată, însă, în cadrul coaliţiei, iar aceasta va fi anunţată de liderii coaliţiei de guvernare. În prezent, potrivit lui Budăi, este în lucru bugetul pe anul 2023.