Connect with us

National

Liberalii insistă că toate pensiile trebuie mărite nediferenţiat

Published

on

Liberalii insistă că toate pensiile trebuie mărite nediferenţiat, astfel încât procentul de creştere să fie mai mare decât rata inflaţiei, pentru toată lumea.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a spus astăzi că există suficiente argumente pentru această majorare nediferenţiată de la 1 ianuarie.

Ea spune că potrivit calculelor specialiştilor la o indexare cu 15 la sută a punctului de pensie, impactul bugetar ar fi de aproximativ 18 miliarde de lei:

De cealată parte PSD doreşte ca pensiile mici să crească mai mult decât celellalte şi recent liderul social democrat, Marcel Ciolacu i-a criticat pe liberali şi le-a transmis că nu ar avea dreptul să dea vreo indicaţie în ceea ce priveşte acest subiect.

O reuniune a coaliţiei de guvernare pe această temă ar putea avea loc astăzi, şi sunt aşteptate carificări privind modul în care vor creşte veniturile persoanelor vârstnice.

Tot astăzi, la Camera Deputaţilor, am putea afla detalii despre cum vor guvernanţii să facă reforma pensiilor speciale. Ministrul Muncii, Marius Budăi a fost chemat să explice în ce etapă a ajuns acest proces, inclus în PNRR şi care are termen de finalizare sfârşitul anului.