Connect with us

International

Prințul Harry, în fața instanței, în procesul împotriva tabloidului Daily Mirror

Published

on

Prinţul Harry, duce de Sussex, s-a prezentat, astăzi, la Înalta Curte din Londra, pentru a depune mărturie în procesul pe care l-a intentat împotriva editorului tabloidul britanic Daily Mirror, pe care îl acuză de acţiuni de hacking ale telefonului şi de alte activităţi ilegale, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Harry, fiul mai mic al regelui Charles al III-lea este primul membru de rang înalt al familiei regale britanice, care depune mărturie într-o instanţă, în ultimii 130 de ani.

El se numără printre cele peste o sută de personalităţi de marcă şi celebrităţi, care au intentat procese împotriva Mirror Group Newspapers (MGN), editorul publicaţiilor Daily Mirror, Sunday Mirror şi Sunday People, pentru presupuse acţiuni ilegale, comise între 1991 şi 2011.

Procesul a început luna trecută, iar avocaţii, care îl reprezintă pe Harry şi alţi trei reclamanţi, au încercat să demonstreze că s-a recurs la activităţi ilegale de culegere de informaţii, cu ştiinţa şi aprobarea editorilor superiori şi a directorilor executivi.