Connect with us

Regional

Transalpina Masters Challenge, în weekend, la Rânca

Published

on

În zilele de 10 și 11 iunie, la Rânca, va avea loc Etapa a II-a a Trofelului Național de Viteză în Coastă „Transalpina Masters Challenge”, competiție organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS), Clubul Autocorex şi Ministerul Tineretului şi Sportului, cu implicarea Primăriei Novaci, Primăriei Baia de Fier și Consiliului Judeţean Gorj.

Sâmbătă, 10 iunie, vor avea loc recunoașterea traseului și antrenamentele cronometrate, iar pe 11 iunie se va desfășura concursul propriu-zis. Circulația va fi oprită sâmbătă, pe Transalpina, între orele 9.30 – 13.00 și 14.00 – 18.00, iar duminică, circulația rutieră publică va fi oprită între orele 9.30 – 13.00 și 14.00 – 18.00. La ora 18.30, în fața Primăriei Novaci, va avea loc festivitatea de premiere. Zeci de piloți sunt așteptați la Rânca, pe cea mai înaltă șosea din țară.

Potrivit FRAS, viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România.