Connect with us

National

Proiect de lege care prevede că șoferii prinși băuți sau drogați la volan nu vor mai avea dreptul să conducă pe o perioadă de până la 10 ani ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024

Published

on

Noul proiect de lege care prevede că șoferii prinși băuți sau drogați la volan nu vor mai avea dreptul să conducă pe o perioadă de până la 10 ani a fost adoptat de Senat și merge acum la Camera Deputaților pentru votul final.

Inițiativa legislativă îi aparține fostului Ministru al Justiției, senatorul PSD Robert Cazanciuc și ar putea intra în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2024.

Acest proiect vine în continuare legii Anastasia, numită așa în memoria fetiței ucise anul trecut de o șoferiță fără permis. Legea este în vigoare și stabilește că niciun șofer băut, drogat sau fără permis care produce un accident mortal nu mai poate scăpa de închisoare.

Invitat la Apelul Matinal de la Radio România Actualități, Robert Cazanciuc a declarat că este nevoie de toleranță zero în fața acestor comportamente iar instituțiile statului sunt pregătite să aplice legea:

Sursă text: Radio România Actualități.

Sursă foto: arhivă – Radio Oltenia-Craiova