Connect with us

International

Turneul lui Putin

Published

on

Preşedintele rus, Vladimir Putin, efectuează un turneu de două zile în Europa. În cadrul acestui turneu, liderul de la Kremlin va lua parte la aniversarea din Serbia a celor 70 de ani de la eliberarea oraşului Belgrad în cel de-al Doilea Război Mondial şi la Summitul Asia-Europa (ASEM) de la Milano, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei Rusiei.

Potrivit declaraţiilor consilierului prezidenţial rus, Iuri Uşakov, agenda vizitei preşedintelui rus va fi una extrem de încărcată. În cadrul summitului de la Milano, cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele rus, Vladimir Putin, vor examina problema livrărilor de gaze naturale ruseşti în Europa. În cadrul vizitei în Serbia şi în Italia, preşedintele rus, Vladimir Putin, are programată o serie de întrevederi bilaterale.

La Belgrad, liderul rus va avea o rundă de convorbiri cu omologul său sârb, Tomislav Nikolic, şi cu premierul Aleksandar Vucic. În cursul serii de joi, imediat după sosirea sa la Milano, preşedintele Putin va avea o întrevedere cu cancelarul federal, Angela Merkel.