Connect with us

Sport

Alegeri pentru noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

Published

on

Pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal se luptă cinci candidaţi Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.

Pricipalul favorit, fostul internaţional Gică Popescu, care era sprijinit de actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a ieşit din cursă marţi, când a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor.

Actualul preşedinte, Mircea Sandu, care ocupă funcţia din anul 1990 a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei.

La Adunarea Generală de alegeri a FRF care are loc la Casa Fotbalului este necesară prezenţa a două treimi dintre cei 224 de membri afiliaţi pentru a fi statutară, potrivit Agerpres.

Iniţial în cursă s-au înscris opt candidaţi, dar dosarele lui Octavian Popescu şi Paul Zarna au fost respinse.

Potrivit procedurilor anunţate de FRF, noul preşedinte ar putea fi ales din primul tur de scrutin dacă va obţine jumătate plus unu dintre voturile membrilor afiliaţi exprimate şi validate.

În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu se va impune din primul tur, preşedinte al FRF va fi ales după turul doi de scrutin candidatul cu cele mai multe voturi primite.

FRF precizează că la Adunarea Generala a FRF mai întâi se va trece la parcurgerea temelor aflate pe ordinea de zi, parte la care candidaţii nu vor avea acces în sala de şedinţe, cu excepţia situaţiei în care vor reprezenta un membru afiliat, pe baza de delegaţie.

%d blogeri au apreciat: