Connect with us

Regional

Craiova: Campanie gratuită de testare pentru Hepatita Virală C

Published

on

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, în parteneriat cu Asociația Medicilor de Familie Dolj și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România, organizează în Craiova o campanie gratuită de testare pentru Hepatita Virală C.

Marți, 17 mai, începând cu ora 13.00, în incinta Aeroportului Internațional Craiova, va avea loc la conferința de lansare a campaniei „Toate drumurile duc la testare“, prin care este marcată Săptămâna europeană a testării. În perioada 16 – 20 mai, persoanele, care tranzitează Aeroportul Internațional Craiova, gara și autogările orașului, vor avea posibilitatea să se testeze gratuit de Hepatita virală C (HCV). Obiectivul principal al campaniei este creșterea gradului de conștientizare a populației asupra beneficiilor testării si depistării precoce a HCV.

Programul campaniei de testare, din cele patru obiective, a fost stabilit în funcție de orarul mijloacelor de transport, care operează pe rute cu punct de tranzit sau destinație finală Craiova. Testarea de HCV se va face, dimineața, în Gara Craiova și Autogara de Nord, după-amiaza, în Autogara Sud, iar, la Aeroportul Internațional Craiova, în funcție de sosirile zborurilor, din perioada de derulare a campaniei.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: