Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Gazpacho: supa rece de rosii

Gazpacho: supa rece de rosii

Publicat de Cosmin Meca, 20 martie 2015, 09:10 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

Ingrediente:

– 4 cesti de suc de rosii

– 3 rosii mari, decojite, curatate de seminte si taiate bucati

– 1 castravete mare, decojit

– 1 ardei gras verde, taiat bucati

– o jumatate de ceapa tocata

– un sfert de ceasca de otet din vin

– 2 linguri de ulei de masline

– 3 catei de usturoi pisati

– sare, piper, patrunjel

Preparare:

Pune sucul de rosii, jumatate din rosii, castraveti, ardei gras si ceapa in blender. Adauga otetul, usturoiul, uleiul si un praf de sare si de piper. Amesteca pana obtii o compozitie aproape fina. Toarna compozitia intr-un bol.

Adauga legumele si sucul de rosii ramase. Acopera bolul cu un capac si pune-l in frigider pentru cel putin doua ore. Scoate bolul si adauga patrunjel inainte de a servi!

O supa racoritoare, sanatoasa, numai buna si pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post.

Un weekend frumos sa aveti!