Connect with us

Fapt divers

NASA testează capacitățile noastre de apărare printr-o misiune inedită

Published

on

Sursă imagine: unsplash.com/CharlVera

NASA a lansat miercuri, de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg din California, o rachetă SpaceX Falcon 9 care transportă o navă spațială.

Misiunea, denumită DART (Double Asteroid Redirection Test), are ca scop devierea asteroidului Dimorphos ( cu dimensiunea de 160 de m), care orbitează în jurul asteroidului Didymos (cu o dimensiune de 780 de m), de pe traiectoria sa prin ciocnirea directă cu sonda realizată de oamenii de știință.

NASA monitorizează o mulțime de asteroizi din vecinătatea Terrei și, în ciuda faptului că niciunul dintre aceștia nu reprezintă un pericol, experții vor să găsească o metodă eficientă pentru a ne apăra planeta într-o situație neprevăzută.

Asteroizii mai mari de 300 de m pot cauza pagube la scară continentală, iar cei de peste 1 km pot cauza un cataclism la nivel planetar. Cea mai acceptată teorie despre dispariția dinozaurilor afirmă că, acum 65 de milioane de ani, planeta a fost lovită de un asteroid cu un diametru de 10 km, care a produs la impact o cantitate de energie de aproximativ două milioane de ori mai mare decât cea mai puternică armă nucleară creată de om, Bomba Țarului.

Sursă text: descopera.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: