Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Nu stii ce sa gatesti la pranz? Incearca un piure de conopida cu branza Cheddar!

Nu stii ce sa gatesti la pranz? Incearca un piure de conopida cu branza Cheddar!

Publicat de Cosmin Meca, 23 octombrie 2015, 11:32 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

Un preparat DELICIOS din care vei mai vrea si a doua portie, cu siguranta!

O varianta mai sanatoasa, de sezon, a clasicului piure de cartofi.

Branza Cheddar ii va oferi o consistenta cremoasa si un gust… mmmm!!

Iata de ce ai nevoie:

– o conopida medie

– 2 linguri de unt

– 60 ml lapte

-125 gr branza Cheddar taiata cubulete

– 1 fir ceapa verde sau arpagic verde

– sare si piper

Mod de preparare:

– pune apa cu sare la fiert intr-o oala

– cand a inceput sa fiarba, adauga buchetelele de conopida si lasa-le la fiert pentru 15 minute

– dupa ce s-au inmuiat, lasa buchetelele la scurs, apoi pune-le inapoi pe foc mic si adauga pe rand unt, sare si lapte

– amesteca-le bine si paseaza-le cu furculita sau blenderul vertical (nu le pasa prea tare incat sa transformi totul intr-o pasta)

– adauga piper si ceapa verde tocata marunt si amesteca bine, apoi ia preparatul de pe foc

– serveste intr-un bol sau ca garnitura la friptura

– optional poti orna piureul cu ceapa verde proaspata si branza Cheddar rasa pe deasupra

 

POFTA BUNA SI UN WEEKEND DE VIS!