Connect with us

National

Premierul a rupt pactul de coabitare cu pre?edintele

Published

on

Premierul Victor Ponta a decis să denunţe pactul de coabitare instituţională pe care l-a semnat alături de preşedintele Traian Băsescu, la sfâr?itul lui 2012. Şeful guvernului a dat publicităţii aseară o scrisoare deschisă adresată preşedintelui, în care explică de ce nu mai poate considera valabil pactul de coabitare. Victor Ponta este nemulţumit de afirmaţiile lui Traian Băsescu făcute recent într-un interviu în care spunea că l-a păcălit pe premier să semneze documentul respectiv şi apreciază că preşedintele a acţionat în decembrie 2012 cu rea-credinţă şi nu şi-a asumat în realitate principiile pactului.

În replică, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea susţine că premierul Ponta ar fi utilizat în scrisoarea deschisă o minciună într-un document oficial cu antetul Guvernului României. Astfel, reprezentantul Preşedinţiei a afirmat într-un comunicat că nu preşedintele Băsescu a spus în interviul respectiv că l-a păcălit pe şeful Executivului să semneze Pactul de Coabitare, ci jurnalistul care l-a intervievat a fost cel care a folosit această expresie. Preşedintele Traian Băsescu îi recomandă premierul Ponta să se mai gândească dacă, într-adevăr, doreşte denunţarea acordului de colaborare instituţională, se mai arată în comunicatul semnat de Bogdan Oprea.

Amintim că Acordul semnat pe 12 decembrie 2012 de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta includea un „cod general de conduită”, un „mecanism de soluţionare a disputelor”, precum şi spaţiile de responsabilitate care-i revin fiecăruia, printre care faptul că reprezentarea la Consiliul European îi revine şefului statului.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: