Connect with us

Evenimente

Radu Dobriţoiu, în prim-plan la Jurnal de Front

Published

on

În ediţia de sâmbătă, 26 aprilie, a emisiunii de la TVR 2 Jurnal de front (de la ora 19:00) Radu Dobriţoiu, realizatorul emisiunii Euroatlantica, de la Radio România Actualităţi, vorbeşte despre jurnalismul de radio. Emisiunea Jurnal de front este realizată de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

?Jurnalistul este un istoric al clipei prezente?, spune Radu Dobriţoiu. A trăit ?cu radio în familie?, tatăl său, regretatul Nicolae Dobriţoiu, insuflându-i dragostea pentru această meserie, iar anul acesta se împlinesc 25 de ani de când lucrează la Radio România.

Despre emisiunea Euroatlantica, singura emisiune de radio din România cu teme de geopolitică, geostrategie şi securitate, Radu Dobriţoiu spune cu mândrie că are un format unic şi că este considerată, adeseori, un reper de informaţii. Radu a realizat la Radio România Actualităţi şi emisiunea Din teatrele de operaţii (2010-2012).

Radu Dobriţoiu a fost corespondent special de război al SRR în Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Afganistan, Irak (2000-2010). A publicat, în 2002, cartea Afganistan, un pământ uitat de timp. Corespondenţe de război şi este coautor la Romanian Armed Forces today – 2007.

În 2010 a fost decorat cu Emblema de onoare a Statului Major General, în 2004 a primit Premiul Eveniment – Radio România Actualităţi, iar în 2002 Premiul pentru cel mai bun reporter de radio, acordat de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Emisiunea Jurnal de front poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

RDobritoiu1 RDobritoiu2

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: