Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Rețeta săptămânii: pate de ciuperci și caju (post +vegan)

Rețeta săptămânii: pate de ciuperci și caju (post +vegan)

Publicat de Cosmin Meca, 10 martie 2018, 09:26 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

INGREDIENTE

  •  250 g ciuperci (de preferabil champignon)
  •  50 g caju
  •  1 ceapă mică
  •  2 linguri ulei de cocos
  •  1 lingură pătrunjle proaspăt tocat
  •  sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  1. Călește caju-ul într-o tigaie la foc mediu până se rumenesc ușor. (Sau în cuptor, dacă ți-e mai ușor așa)
  2. Toacă ceapa mărunt și călește-o în uleiul de cocos, la foc mediu, până devine transparentă.
  3. Scoate ceapa și pune ciupercile în tigaie, lăsându-le până se rumenesc. (le vrei prăjite nu călite, așa că nu le îngrămădi)
  4. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunțește caju-ul până devine fin. Adaugă restul de ingrediente (ciupercile, ceapa, pătrunjelul tocat în prealabil,sarea și piperul) până obții o pastă mătăsoasă.

Merge perfect cu pâine prăjită unsă ușor cu un cățel de ustoroi și cu niște dulceață de ceapă roșie sau ardei iute pe deasupra. 

 

sursă rețetă + foto: retete.unica.ro