Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Rețeta săptămânii: Piure de mazăre rapid

Rețeta săptămânii: Piure de mazăre rapid

Publicat de Cosmin Meca, 18 noiembrie 2017, 09:05 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

Piureul de mazăre este un preparat delicios, rapid și foarte sănătos! Înlocuiește cu succes clasicul piure de cartofi, se prepară fără lactate, deci poate fi și o masă sățioasă de post. Ah, să nu uit! Are și mult mai puține calorii, așa că dacă sunteți atenți la dietă, îl puteți încerca cu încredere ca garnitură lângă o friptură, sau chiar pe cont propriu.

Atenție! Pentru această rețetă aveți nevoie de un blender!

Ingrediente:

  • 400 gr mazăre congelată
  • sare, piper, fulgi de chili
  • zeamă de lămâie
  • unt (opțional)

Mod de preparare:

  1. Se fierbe mazărea conform instrucțiunilor de pe pungă. Ar trebui să fie gata în aproximativ 6 minute.
  2. Se păstreaza o jumătate de cană din apa în care a fiert, apoi se scurge mazărea de apă.
  3. Puneți sare, piper și puțină zeamă de lămâie după gust, apoi pasați cu ajutorul unui blender (eu am folosit unul vertical) și adăugați din apa în care a fiert puțin câte puțin, până obțineți o consistență pe gustul vostru.
  4. La final, puteți adăuga și o lingură de unt, pentru o culoare mai lucioasă. Și puteți presăra și câțiva fulgi de chili pentru o aromă aparte!

Poftă bună!