Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Rețeta săptămânii: Salată murată de ardei iute cu ceapă

Rețeta săptămânii: Salată murată de ardei iute cu ceapă

Publicat de Cosmin Meca, 6 ianuarie 2018, 09:34 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

INGREDIENTE

  •  1 kg ardei iute
  •  3 kg ceapa (se poate folosi și ceapa roșie amestecată cu ceapa albă)
  •  600 ml oțet
  •  400 g zahăr
  •  400 ml apă
  •  1 lingură sare

MOD DE PREPARARE

  • Se pun ardeii şi ceapa într-un vas. Se adaugă oteţul, zahărul, apa şi sarea.
  •  Ardeiul iute se spală și se taie rondele cu tot cu seminţe. Separat,  ceapa se taie peştișori.
  • Amestecul se pune pe aragaz la foc mediu. Se lasă sa dea un clocot, apoi se dă la o parte.
  • Salata fierbinte se bagî în borcanele bine spălate în prealabil care se etanșează bine (ca la orice alt tip de conservă).

O salată foarte gustoasă care se potrivește de minune lângă o friptură, în zilele friguroase de iarnă.

 

sursa: http://retete.unica.ro/recipes/salata-de-ardei-iute-cu-ceapa/