Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Reteta saptamanii: salata nemteasca cu cartofi!

Reteta saptamanii: salata nemteasca cu cartofi!

Publicat de Cosmin Meca, 29 iulie 2017, 11:18 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

INGREDIENTE

  •  1 kg cartofi roșii
  •  2 cepe roșii (sau 4-5 verzi)
  •  200 g bacon
  •  80 ml oțet din cidru de mere
  •  3 linguri de zahăr
  •  1 lingură muștar
  •  3 căței de usturoi
  •  1/2 legătură de pătrnjel proaspăt tocat
  •  sare și usturoi după gust

    PREPARARE

    1. Spală cartofii și pune-i la fiert în coajă până intră furculița ușor în ei (20 de minute). Când au fiert, scurge-i de apă și lasă-i un pic să se usuce pe un prosop de bucătărie curat. Toacă ceapa  și pătrunjelul mărunt.
    2. Între timp, prăjește bacon-ul. Nu arunca grăsimea lăsată de el! Curăță cartofii de coajă, taie-i cubulețe.
    3. Peste grăsimea lăsată de bacon, adaugă muștarul, oțetul, sarea, zahărul și piperul. Dă pe foc 1 minut, amestecând, adaugă și cățeii de usturoimărunțiți și mai lasă încă 30 de secunde pe foc.
    4. Toarnă rezultatul peste cartofii tăiați cubulețe. Amestecă ușor până când cartofii absorb lichidul. Adaugă peste bacon-ul (tăiat cât vrei tu de mare/mic) și pătrunjelul și amestecă ușor.
    • Nu o lăsa să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.

sursa: retete.unica.ro