Connect with us

Evenimente

1 Decembrie la Turnu Severin

La mulți ani, România!

Published

on

La multi ani, Romania

– Ora 8.30 – Trenul Regal va pleca din Gara Turnu Severin.

Manifestările debutează la ora 10.00, la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, cu un ceremonial militar-religios care va cuprinde prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, prezentarea alocuțiunilor privind semnificația și importanta zilei de 1 Decembrie.

Evenimentele continuă cu oficierea slujbei religioase și de comemorare a eroilor, ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori, urmat de o paradă militară si a mijloacelor tehnice de intervenție din dotarea instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale.

Începând cu orele 19.00, militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” vor defila la lumina torțelor pe itinerariul Esplanada (strada Crișan) – Castelul de apă (strada Crișan) – Primăria Dr.Tr. Severin (strada I. Gh. Bibicescu) – Consiliul Județean Mehedinți (strada Traian) – Palatul Cultural, „Theodor Costescu”.

La manifestări, alături de militari, poliţişti şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, sunt invitaţi să participe veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere, reprezentanţii organizaţiilor sociale şi culturale, cetăţeni şi elevi ai municipiului.

De Ziua Națională a României, municipalitatea a pregătit 300 de litri de vin fiert și tot atâtea porții de cozonac, acestea urmând să se împartă în cursul după-amiezii, în zona de promenadă Crișan, acolo unde pe scena amenajată lângă brad se vor derula mai multe spectacole de muzică populară.

După orele 15.30, spectacole artistice vor susține Corul Liceului de Artă „I. Șt. Paulian” – Dirijor: Alin Rusu; Ansamblul Danubius al Centrului Cultural Nichita Stănescu – Dirijor: Ilie Martuică, urmând ca seara să se încheie cu un spectacol susținut de  Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului” – Târgu Jiu.

Tot atunci se va aprinde și iluminatul public de sărbători, în Drobeta Turnu Severin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: informatiadeseverin.ro/ adevarul.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: