Connect with us

Evenimente

Audio:1 noiembrie 1928 – 1 noiembrie 2014. Radio România – 86 de ani

Published

on

Radioul public  aniversează 86 de ani! Toate posturile Radio România se unesc într-o ediţie specială astăzi, de ziua Radioului public, între orele 10.00 şi 12.00, transmisă și pe frewcvențele Radio România Oltenia Craiova. Ascultătorii vor avea ocazia să-i cunoască mai bine pe cei care asigură emisia posturilor naţionale, internaţionale şi regionale, să afle mai multe informaţii despre realizatori, dar şi să audă unele dintre melodiile definitorii pentru staţiile locale Radio România.

La 1 noiembrie, 1928 se difuza în eter prima emisiune a Radio România. Se împlinesc astăzi 86 de ani de existenţă ai Societăţii Române de Radiodifuziune, de când românii au putut auzi pe unde radio primele cuvinte „Alo, Alo, aici Radio Bucureşti”. 86 de ani marcaţi de istorie şi de perioadele politice şi sociale pe care radioul public le-a traversat. 86 de ani în care Radio România a susţinut cultura şi civilizaţia româneşti şi a fost un actor important în formarea identităţii naţionale.
La ceas aniversar,  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, remarcă legătura dintre religie, Radio România şi români:
[jwplayer mediaid=”110631″]

Societatea Română de Radiodifuziune este din anul 1993 membru al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune. EBU este considerată cea mai importantă alianţă din lume a serviciilor publice de radio şi televiziune. Directorul general EBU, INGRID DELTENRE, a adresat Radio România următorul mesaj cu ocazia aniversării sale:
[jwplayer mediaid=”110632″]
Radio România este partener şi al ABU – Uniunea Asiatică de Radio şi Televiziune. Organizaţia cuprinde peste 250 de membri care acoperă mai mult de jumătate din populaţia lumii. JAVAD MOTTAGHI este secretarul general al Uniunii Asiatice de Radio şi Televiziune:
[jwplayer mediaid=”110633″]

Astăzi se împlinesc 86 de ani şi de la înfiinţarea Orchestrei Simfonice Radio, devenită Orchestra Naţională Radio. Aceasta a susţinut aseară un concert extraordinar, avându-l solist pe pianistul Horia Mihail. Dirijorul Tiberiu Soare a vorbit despre orchestra pe care o conduce în prezent şi despre cel de care i se leagă existenţa – fostul dirijor şi compozitor, Mihail Jora:
[jwplayer mediaid=”110635″]

%d blogeri au apreciat: