Connect with us

Evenimente

1 noiembrie devine Ziua Naţională a Radioului

Published

on

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, cu 58 de voturi „pentru” şi 10 „abţineri”, propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Naţionale a Radioului.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de senatori PSD şi a intrat în circuitul legislativ pe 22 octombrie 2018.

În expunerea de motive a actului normativ se arată că „În anul în care sărbătorim Centenarul Unităţii naţionale şi 90 de ani de existenţă a Societăţii Române de Radiodifuziune, propunerea legislativă oferă o recunoaştere a rolului determinant al radioului în istoria României şi un prilej de sărbătoare naţională pentru toţi cei care – jurnalişi, tehnicieni, artişti – s-au pus în slujba transmiterii valorilor pe calea undelor”.

Propunerea legislativă prevede că de Ziua Naţională a Radioului, autorităţile administraţiei centrale şi locale pot organiza manifestări cu caracter cultural ştiinţific dedicate sărbătoririi acestei zile sau pot acorda sprijin logistic şi/sau financiar organizaţiilor neguvernamentale sau altor instituţii care organizează astfel de manifestări”.

Propunerea va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.