Connect with us

National

1 noiembrie – Ziua Națională a Radioului

Published

on

Pe 1 noiembrie, radioul public aniversează 92 de ani de la prima transmisie în eter. ”Alo, alo, aici Radio Bucureşti … ” au fost primele cuvinte, care s-au auzit la radio. Profesorul Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi de Difuziune Radiotelefonică din România, este cel care a făcut acest fapt posibil.

Ca recunoaştere a rolului determinant al radioului în istoria României, Parlamentul României a adoptat, pe 24 decembrie 2019, Legea nr. 255/2019 privind instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

Din 1928, radioul public şi-a asumat o misiunea de a transmite toate evenimentele semnificative din istoria României. Timp de 92 de ani, pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, radioul public a rămas un reper de credibilitate. Dând dovadă de echidistanţă, onestitate şi exigenţă profesională, oamenii de radio au câştigat încrederea milioanelor de ascultători.

La mulţi ani, Radio România!

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: