Connect with us

Evenimente

1 septembrie – Zi de doliu national pentru romanii decedati in Italia

Premierul Dacian Ciolos va inainta propunerea in sedinta de Guvern de astazi.

Published

on

                 Premierul Dacian Cioloş va propune în şedinţa de astăzi a Guvernului ca ziua de mâine, 1 septembrie, să fie declarată Zi de doliu naţional în memoria românilor care au murit în cutremurul din Italia.

Prim-ministrul a făcut anunţul după ce a asistat ieri, la Amatrice, la funeraliile naţionale pentru 37 de victime ale cutremurului din peninsulă. Totodată, Dacian Cioloş i-a vizitat de sinistraţii români care şi-au pierdut locuinţele şi a spus că executivul va rezolva, dincolo de sprijinul finaciar, şi partea birocratică. Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, aflat și el în Italia, a precizat că familiile de români care au rămas fără locuinţe după cutremur pot beneficia de ajutoarele financiare puse la dispoziţie de autorităţile de la Bucureşti, după ce depun declaraţii pe propria răspundere. Cererea tip este disponibilă la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din Italia sau la agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din ţară.

Premierul Dacian Cioloş a mai precizat că toţi românii care fuseseră daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost identificaţi, iar în prezent mai sunt doar persoane rănite, internate în spital. Şeful guvernului a participat aseară la funeraliile de stat organizate la Amatrice în memoria victimelor seismului, alături de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella şi de premierul italian, Matteo Renzi.

%d blogeri au apreciat: