Connect with us

Sport

10 români au fost nominalizați pentru titlul de „Cel mai bun sportiv din Balcani”!

În 2015, titlul de cel mai bun sportiv din Balcani a fost câştigat de tenismanul sârb Novak Djokovic.

Published

on

10 sportivi români, printre care scrimera Simona Gherman, tenismanul Horia Tecău, luptătorul Albert Saritov, handbalista Oana Manea sau jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean, au fost nominalizaţi în ancheta ”Cei mai buni 10 sportivi ai anului în Balcani’‘, realizată de agenţia bulgară de presă BTA, potrivit Agerpres.

Simona Gherman, campioană olimpică la Rio cu echipa feminină de spadă a României, este şi campioana europeană la individual anul acesta, Horia Tecău a câştigat argintul în proba de dublu la JO 2016, precum şi două titluri ATP la dublu, luptătorul de origine cecenă Albert Saritov a adus României o medalie de bronz la Jocurile de la Rio de Janeiro, Oana Manea a câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, iar Daniela Dodean a obţinut două medalii la Europene, aur la dublu mixt (alături de soţul său Joao Monteiro) şi bronz la dublu feminin (alături de Elizabeta Samara).

Dintre sportivii români cu performanţe în 2016, BTA îi mai aminteşte pe atletul Andrei Gag, medaliat cu argint la Mondialele indoor, la aruncarea greutăţii, pe gimnaştii Cătălina Ponor, bronz la Europene, la bârnă şi sol, Marian Drăgulescu, argint la sol, la Campionatele Europene, precum şi pe halterofilii Cristina Iovu, campioană europeană la cat. 53 kg, şi Gabriel Sîncrăian, vicecampion european la cat. 85 kg, medalia de bronz de la JO 2016 nefiind menţionată din cauza incertitudinii legate de controlul său antidoping pozitiv.

În 2015, titlul de cel mai bun sportiv din Balcani a fost câştigat de tenismanul sârb Novak Djokovic, care a fost urmat în clasamentul final de gimnastul grec Eleftherios Petrounias, atletul bosniac Amel Tuka şi jucătoarea română de tenis Simona Halep.

 

Sursa: prosport.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: