Connect with us

Fapt divers

10 simptome care anunță probleme cardiace

Pentru a preveni afectarea inimii, iată de ce trebuie să ții cont neapărat!

Published

on

Bolile inimii sunt o cauză primordială a deceselor la nivel global, chiar dacă majoritatea dintre ele sunt ușor de tratat încă de la apariția primelor simptome. Iată cum recunoști semnele incipiente de îmbolnăvire cardiacă, pentru un tratament rapid și eficient.

1. Transpirație rece
În cazul în care sesizezi o transpirație rece în zona brațelor, umerilor, palmelor, picioarelor sau a tălpilor, ar putea fi vorba de o constricție (reducere a dimensiunii) a vaselor sanguine. Fluxul sanguin insuficient poate să producă și senzații de amorțeală, situație în care te-ai putea confrunta cu probleme cardiovasculare.

2. Disconfort în partea superioară a corpului
Durerea sau orice tip de disconfort în partea de sus a corpului (brațe, spate, gât, maxilar, abdomen superior) indică un potențial infarct. Senzațiile neplăcute radiază în tot corpul și o stare de imobilitate poate să te acapareze de la gât în jos.

3. Durere în piept
Angina sau durerea persistentă în centrul pieptului anunță o disfuncție gravă a inimii, precedând de regulă un infarct miocardic. Senzația poate fi similară cu o presiune incomodă, o strânsoare puternică sau o sufocare dureroasă.

4. Insuficiență respiratorie
Dacă ai dificultăți de respirație și experimentezi episoade dese de insuficiență respiratorie, ar putea fi simptomul cert al unei probleme cardiace nedescoperite. Dacă momentele de sufocare sunt însoțite și de dureri în piept, contactează medicul de urgență.

5. Amețeli și stări de leșin
Amețelile și stările de leșin, mai ales dacă se petrec periodic, sunt alte simptome specifice ale bolilor cardiace. Ele apar atunci când fluxul sanguin care circulă spre creier este insuficient, de aceea ai nevoie de o intervenție medicală imediată.

6. Slăbiciune
Senzația permanentă de slăbiciune și oboseala sunt semne frecvente ale îmbolnăvirii inimii. Deseori, ele indică anumite defecte fiziologice ale motorului” organismului, cu potențial letal în lipsa unui tratament adecvat.

7. Indigestie, greață, vărsături

Întrucât inima este poziționată în imediata apropiere a abdomenului superior, semnalele afecțiunilor cardiace de indigestie, greața și vărsături sunt confundate deseori cu probleme digestive. În realitate, ele apar aproape întotdeauna înainte de un infarct.

8. Aritmii
Aritmiile (bătăile neregulate ale inimii) sunt deseori inofensive, însă anumite tipuri pot duce chiar și la pierderea cunoștintei (când pulsul scade sub 20 de bătăi pe minut sau trece de 200 de bătăi pe minut). Dacă le experimentezi frecvent, investighează simptomele pentru eliminarea supoziției că inima ta ar putea fi bolnavă.

9. Edem
Edemul poate să apară pe fondul mai multor transformări ale organismului (în sarcină, de pildă), însă el este totodată și un simptom comun al cardiomiopatiei ischemice sau al afecțiunilor determinate de malformațiile inimii.

10. Incapacitatea de a face efort
Obosești imediat ce urci câteva scări? Simți că inima îți sare din piept, chiar și după cel mai mic efort? Incapacitatea de a face mișcare poate să ascundă afecțiuni cardiace diverse sau probleme cardiovasculare care îți necesită imediata atenție.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: ele.ro