DE ACTUALITATE

100 de milioane de euro pentru micii intreprinzatori

Întreprinzătorii mici şi mijlocii vor putea să acceseze mai uşor credite prin intermediul Programului Operaţional Iniţiativa pentru IMM-uri. În valoare de 100 de milioane de euro, programul va oferi garanţii neplafonate întreprinderilor mici şi mijlocii nonagricole şi se estimează că va fi lansat în prima jumătate a anului viitor. 

Astazi, la semnarea acestui program, vicepremierul Vasile Dîncu a spus că este nevoie de o politică mai coerentă de sprijinire a micilor întreprinzători, întrucât o foarte mică parte din fondurile structurale şi de coeziune alocate României, circa 4%, ajung la IMM-uri, iar sprijinirea investiţiilor în cercetare sau dezvoltarea tehnologică se plasează undeva la 3%. Mai mult, doar 18% dintre întreprinzătorii intervievaţi într-un sondaj efectuat în acest an intenţionează să aplice pentru fonduri structurale, ceea ce demonstrează – mai spunea Vasile Dîncu – faptul că oamenii sunt descurajaţi de lipsa unor politici coerente de sprijinire a IMM-urilor.

Normunds Popens, reprezentantul Comisiei Europene, a salutat la rândul său lansarea acestui program de sprijinire a IMM-urilor, fiind convins că va fi un succes, precizând totodată că la acest program au aderat deja şase state europene, printre care Spania, Bulgaria, Italia şi Malta.

„De ce este important acest program? Pentru că aceste 100 de milioane de euro sperăm să aibă un efect de pârghie şi investiţia totală să ajungă la circa 400 de milioane de euro. În plus de investiţiile generate prin acest fond, sperăm ca efectul de pârghie să se extindă şi să permită şi investiţii în fonduri private sau din alte fonduri de la nivelul UE”, a declarat Normunds Popens .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa:RADOR

%d blogeri au apreciat: