Connect with us

National

1000 de euro pe lună, pentru bursierii români în străinătate

Published

on

Guvernul României a aprobat o hotărâre privind acordarea burselor în străinătate, pentru stagii de studii universitare de masterat, de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare.

Actul normativ reglementează cadrul legal, pentru formarea internațională a viitorilor specialiști români, în domenii de interes pentru țara noastră (energie, bioeconomie, eco-nano-tehnologii) și pentru instituțiile europene (afaceri transatlantice, relațiile internaționale, diplomația Uniunii Europene etc.), prin instituirea unui mecanism național de sprijin financiar al acestora.

Astfel, Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, acordă, anual, în condițiile legii, burse în străinătate, pentru stagii de studii universitare de masterat, de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare. Finanțarea programului este asigurată din bugetul Ministerului Educației, din fondul valutar al ministerului și din donații. Sumele acoperă cheltuielile destinate asigurării burselor și transportului international, pentru stagiarii români.

Valoarea bursei lunare va fi de minimum 1.000 de euro, iar, după finalizarea stagiului, bursierii își vor relua studiile universitare sau postuniversitare, în România.

Beneficiarii acestor burse sunt persoane provenite din sistemul național de învățământ superior, din Academia Română, precum și din institutele de cercetare subordonate sau din cadrul acestora.

%d blogeri au apreciat: