Connect with us

Evenimente

13 august – zi de doliu naţional in memoria reginei Ana!

Slujba de înmormântare are loc astazi, în pronaosul noii catedrale de la Curtea de Argeș.

Published

on

Astazi, 13 august, programele si muzica postului public regional Radio- Oltenia Craiova vor fi adaptate zilei de doliu national, decretata de Guvernul Romaniei in memoria reginei Ana, sotia regelui Mihai, în aceeași zi având loc și funeraliile acesteia la Mănăstirea Curtea de Argeș.

Trupul neînsuflețit al reginei Ana a fost adus în țară la 9 august, fiind așezat, până pe 10 august, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, apoi a fost transportat în Capitală, la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, unde rămâne până pe 13 august.

Patriarhia Română și-a anunțat participarea la trei dintre cele șase momente solemne de rugăciune ale ceremonialului religios săvârșit în România, în acord cu protocolul stabilit împreună cu reprezentanții Casei Regale, celelalte trei fiind oficiate de Biserica Catolică.

Slujba de înmormântare a reginei Ana are loc la 13 august, la ora 15.00, în pronaosul noii catedrale de la Curtea de Argeș, fiind săvârșită de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Reporterii Radio Oltenia- Craiova se vor afla astazi la Curtea de Arges, de unde va vor tine la curent cu toate amanuntele legate de ceremonia de inmormantare.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, s-a stins din viaţă pe 1 august 2016.

 

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: