Connect with us

Evenimente

13 februarie – Ziua Mondială a Radioului, celebrată de Radio România, printr-un apel la umanitate: piesa “Heal the World”, în varianta românească

Published

on

La inițiativa UNESCO, începând din 2011, 13 februarie este Ziua Mondială a Radioului. Tema ediției din 2023 este “Radioul și pacea”.

Radioul nu oprește războaie, dar propagă mesajul de pace, din țară în țară și din casă în casă. De mai mult de un an, posturile de radiourile din întreaga Europă transmit știrile războiului. Mai mult ca oricând, avem nevoie de speranță, de empatie și de solidaritate. Radioul celebrează umanitatea, în toată diversitatea ei, și dă glas vocilor noastre, le conectează, le strânge în cor, iar muzica le face mai puternice.

Pentru a sublinia rolul radioului, în depășirea momentelor dificile și construirea unor punți de comunicare, Radio România a decis să arate forța de coeziune, pe care aceasta o are, prin intermediul muzicii. București FM a ales, pentru această declarație deschisă, o piesă, considerată un îndemn universal pentru pace și dragoste, “Heal the World”, piesa despre care Michael Jackson spunea că a fost ”cel mai mândru că a creat-o”.

Apelul la umanitate, făcut în anii ’90, prin intermediul acestei piese, s-a regăsit în playlist-urile radiourilor din întreaga lume. Acum, mai mult ca oricând, este momentul să ne gândim la generațiile viitoare și să le oferim acestora o lume mai bună.

Artiști români, din noua generație, alături de cei consacrați, au acceptat provocarea București FM, de a prelua mesajul acestei piese-manifest și de a-l face auzit. Îi ascultați, zilnic, la radio, mergeți la concertele lor … iar, acum, s-au alăturat proiectului nostru, cu participarea extraordinară a Corului de Copii Radio și Big Band-ului Radio.

Linia melodică și versurile sunt neschimbate, față de original, dar varianta noastră a fost reorchestrată de Simona Strungaru, dirijor al Big Band-ului Radio România.

Melodia va fi difuzată, în data de 13 februarie 2023, pe toate posturile Radio România.

În plus, un videoclip (making of) va fi postat, pe canalul de YouTube al București FM, și va fi distribuit în social media de toate posturile Radio România.

“Heal the World”, în varianta #AllStarsSong, este propunerea Radio România, pentru Ziua Mondială a Radioului 2023, și va fi inclusă în calendarul de evenimente UNESCO și comunicată către EBU.

%d blogeri au apreciat: