Connect with us

National

13 persoane arestate pentru înşelăciune şi fals în eliberarea a sute de reţete cu medicamente pentru diabet au fost arestate

Published

on

Toate cele 13 persoane reţinute, ieri, pentru înşelăciune şi fals în eliberarea a sute de reţete cu medicamente pentru diabet au fost arestate.

9 sunt arestate preventiv, iar 4 plasate în arest la domiciliu. Este vorba despre o asistentă, 8 farmacişti şi 4 medici implicaţi în ancheta care vizeaza eliberarea de reţete prin care se lua gratuit în special Ozempic – un medicamente pentru tratarea diabetului, care are ca efect şi scăderea în greutate.

Reţetele eliberate ilegal au fost ridicate de la 140 de farmacii din Bucureşti şi judeţul Ilfov de apropiaţii suspecţilor.

Deşi nu aveau dreptul de a le recomanda, medici ginecologi, cardiologi şi doctori de familie eliberau reţetele în numele pacienţilor din sistemul clinicii private în care lucrau, iar medicamentele erau vândute prin platforme online unor clienţi din toată ţara.

Ancheta a început în urma unei sesizări făcute de un medic din cadrul clinicii private, iar prejudiciul, în acest caz, depăşeşte un milion de lei. Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, Daniel Nedela, explică:Medicamentul Ozempic este folosit de tot mai multe persoane care vor să slăbească – a declarat, pentru Radio România, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra. El a atras atenţia însă că acest medicament este aprobat în Uniunea Europeană DOAR pentru tratarea diabetului:

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON