Connect with us

Fapt divers

14 mai – Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare

Ziua mondială a păsărilor migratoare se sărbătorește la nivel global începând din anul 2006.

Published

on

Ziua mondială a păsărilor migratoare se sărbătorește la nivel global începând din anul 2006, fiind inițiată de Secretariatul Convenției pentru conservarea speciilor migratoare și animalelor sălbatice (CMS) și Secretariatul Acordului privind Conservarea Păsărilor de Apă Migratoare African-Eurasiatice (AEWA).

Marcarea Zilei mondiale a păsărilor migratoare urmărește încurajarea autorităților naționale, organizațiilor neguvernamentale (ONG), cluburilor și asociaților, universităților, școlilor pentru organizarea de evenimente, programe anuale, activități educaționale având ca scop conștientizarea publicului în vederea conservării habitatelor păsărilor migratoare din întreaga lume.

Evenimente în acest sens au loc pe tot parcursul anului, chiar dacă majoritatea au loc în jurul datei tradiționale a Zilei mondiale a păsărilor migratoare, respectiv a doua sâmbătă a lunii mai — 14 mai, anul acesta.

În 2016 Ziua mondială a păsărilor migratoare subliniază importanța eforturilor internaționale pentru conservarea speciilor de păsări migratoare prin acorduri, legi, tratate și colaborări. În acest an se marchează și centenarul Tratatului privind păsările migratoare — un acord încheiat între S.U.A., Canada și Mexic pentru protejarea păsărilor migratoare.

Administrația Rezervației Biosferei ”Delta Dunării” marchează această zi, în perioada 10 — 15 mai 2016, prin organizarea de acțiuni de celebrare pe teritoriul rezervației, împreună cu elevii și cadrele didactice de la școlile din localitățile Crișan și Sulina, prin centrele de informare și vizitare. Programul acțiunilor cuprinde evenimente de informare și conștientizare publică, precum prezentarea însemnătății evenimentului, concursuri de desene, drumeții în zonele învecinate localităților, ateliere de lucru, activități interactive ș.a.

%d blogeri au apreciat: