Connect with us

Evenimente

14 septembrie: Ziua Inginerului!

Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) împlineste astazi 98 de ani de activitate.

Published

on

 Începând cu anul 2000, printr-o hotărâre de guvern, în data de 14 septembrie se sărbătoreşte “Ziua Inginerului Român”.

Profesia de inginer are o veche tradiţie în România, primul Corp Tehnic din ţară fiind înfiinţat la 15 iunie 1894. Prima asociaţie inginerească este consemnată în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, „Societatea de Ingineri şi Arhitecţi” înfiinţată în 1876.

Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) a apărut în anul Marii Uniri (1918) şi este o federaţie naţională preocupată de rezolvarea problemelor inginerilor indiferent de specialitate, cuprinzând probleme profesionale, organizatorice, de reprezentare pe lângă guvern şi în organizaţiile similare internaţionale. Asociaţia a încheiat protocoale de colaborare bilaterală cu asociaţii similare din alte ţări, de pe toate continentele şi a obţinut acreditarea facultăţilor tehnice din România în străinătate.

AGIR este membră a Federaţiei Mondiale a Organizaţiilor Inginereşti ( WFEO/FMOI); Federaţiei Europene a Asociaţiilor Naţionale de Ingineri (FEANI). Este reprezentată în Consiliului de Coodronare Regională a Asociaţiilor Inginereşti din Ţările Central şi Est Europene (RCC); în Comitetul de Tehnologie al WFEO/FMOI şi în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Internaţionale de Educaţie Continuă Inginerească – IACEE.

 

 

Sursa: confluente.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: