DE ACTUALITATE

15.000 de euro pentru dezvoltarea unei afaceri agricole

Fermierii, care dețin în proprietate sau folosință o exploatație agricolă încadrată în categoria de fermă mică – dimensiunea cuprinsă între 4000 și 11999 SO (valoarea producției standard) – pot beneficia de un sprijin nerambursabil de 15000 de euro, în cadrul submasurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii și asocieri de ferme mici și medii) și îmbunătățirea calității activelor fixe.

Sprijinul se va acorda în două tranșe, iar fermierii vor primi 75% din sumă la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantum în maximum 3 ani de la primirea deciziei de finantare, sau 5 ani pentru sectorul pomicol.

Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul AFIR, la adresa https://portal.afir.info/informatii_generale_pndr_investitii_prin_pndr_sm_6_3_dezvoltare_ferme_mici .

%d blogeri au apreciat: