Connect with us

National

18 migranți afgani au încercat să intre, ilegal, în România, cu o barcă

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, judeţul Mehedinţi, au depistat un grup de cetăţeni străini, care au traversat fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra, ilegal, în România, din Serbia.

Pe 21 aprilie, în jurul orei 11.00, Poliţia de Frontieră Gîrla Mare a organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale, în zona de competenţă. Astfel, în pădure, în dreptul km fluvial 849, a fost descoperit un grup, format din optsprezece cetăţeni de origine afro-asiatică. Aceștia au fost conduși la sediul sectorului, pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic. 

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Afganistan, unsprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, şi șapte minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, cumpărată de la un conațional, căruia i-au plătit sume cuprinse între 2.000 şi 4.500 de euro de persoană. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă, cu intenţia de a ajunge în ţări din Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: