Connect with us

National

2 din 10 părinţi din mediul rural nu îşi trimit copiii la liceu

Published

on

2 din 10 părinţi din mediul rural nu îşi trimit copiii la liceu, pentru că nu au bani să îi susțină, arată un studiu realizat de World Vision România, iar, potrivit Eurostat, 1 din 4 din România se află în risc de sărăcie, cel mai mare procent din Uniunea Europeană. Din aceste motive, World Vision România solicită reintroducerea burselor sociale pentru liceenii de la sate.


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune însă că bursa de ajutor social pentru elevii din mediul rural nu a fost eliminată, Guvernul stabilind ieri și valoarea acesteia la 200 de lei lunar. El a adăugat că toți elevii care se încadrează în criteriile sociale, de venit, medicale sau de altă natură primesc aceste burse sociale, iar cei care au nevoie de transport către școală dintr-o altă localitate primesc o alocație în acest sens.

Sorin Cîmpeanu a dezmințit și informația potrivit căreia elevii de clasa a V-a nu ar primi burse de merit. El a explicat că pentru prima oară, aceștia vor primi 150 de lei lunar de la începutul anului școlar, și nu doar din semestrul al doilea, cum era până acum.