Connect with us

Regional

20-22 octombrie – „Sărbătorea Zaibărului şi a Prazului”, la Băilești

Anul acesta, sărbătoarea băileşteană propune şi o premieră

Published

on

Primăria şi Consiliul Local Băileşti, Casa de Cultură „Amza Pellea” Băileşti şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (C.J.C.P.C.T.) Dolj organizează, în perioada 20-22 octombrie, cea de-a X-a ediţie a „Sărbătorii Zaibărului şi a Prazului”.

Programul va demara sâmbătă, de la ora 10.00, cu „Caravana zaibărului”, un car alegoric, în care băieţi şi fete în costume populare vor însufleţi sărbătoarea în acordurile fanfarei de la Ciuperceni. În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00, se va desfăşura un spectacol folcloric susţinut de ansambluri artistice de amatori din ţară, timp în care oaspeţii şi localnicii sunt poftiţi la standurile cu produsele tradiţionale de toamnă: pastramă cu mămăliguţă, cârnăciori olteneşti, mititei la grătar, dovleac copt şi alte bucate tradiţionale, toate stropite cu zaibăr.

Anul acesta, sărbătoarea băileşteană propune şi o premieră, „Dolju-n bucate”, o expoziţie-concurs cu preparate tradiţionale din localităţile Calafat, Afumaţi, Bârca, Giurgiţa, Dăbuleni, Bercovitsa (Bulgaria), Evenimentul va avea loc duminică, 22 octombrie, începând cu ora 10.00.

În acelaşi timp, în centrul oraşului se va desfăşura un show culinar cu Master Chef Ciprian Ogarcă. În cadrul evenimentului va avea loc şi o vizită la Casa Memorială „Amza Pellea”. Vor fi premiate cel mai bun zaibăr şi cea mai originală reţetă! „Sărbătoarea Zaibărului şi a Prazului” se va încheia cu un spectacol susţinut de ansambluri folclorice din Băileşti, Turda, Calafat, Topoloveni, Mărunţei-Olt, Segarcea, Cerneşti, Dioşti, Stoeneşti.