Connect with us

Evenimente

22 de decese din cauza gripei! (audio)

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei sezoniere a ajuns la 22, după ce încă un pacient a murit la Ploieşti

Published

on

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei sezoniere a ajuns la 22, după ce încă un pacient a murit la Ploieşti. La spitalul de urgenţă din localitate, unde au murit patru oameni din cauza virusului gripal, au fost impuse măsuri speciale, transmite corespondentul RRA Simona Uţă. Secţia de terapie intensivă este aproape plină cu bolnavi aflaţi în stare gravă din cauza virusului AH1N1. Calculele specialiştilor arată că anul acesta sunt de trei ori mai multe de decese decît în 2015 şi pentru că tulpina de acum este mai agresivă, a explicat managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu Cercel:

Adrian Streinu Cercel ne mai recomandă să dăm o atentie mai mare igienei mâinilor şi aerisirii locuinţelor. El a mai spus că nu este tarziu să ne vaccinăm pentru că virusul gripal va circula pâna la sfârsitul lunii martie, posibil chiar şi în aprilie. Acesta creează cele mai mari probleme la oamenii care sunt deja bolnavi şi la cei care au imunitatea scăzută din cauza stresului şi a unui stil de viaţă nesănătos. Cele mai afectate sunt persoanele cu boli cardiovasculare, diabet, sau obezitate.