Connect with us

Muzica si film

29 august: 14 ani de la dispariția lui Michael Jackson

Published

on

Pe 29 august, Michael Jackson ar fi împlinit 65 de ani. „Regele muzicii pop” s-a stins, pe 25 iunie 2009, la aproape 51 de ani, în reședința sa din Los Angeles. Cauza decesului a fost o supradoză de anestezic chirurgical, la care apela artistul, pentru a putea trece peste insomnia cronică, de care suferea.

La autopsie, pe corpul său, au fost găsite mai multe cicatrici și semne de înțepături, cauzate, probabil, de medicamentele pe care și le injecta. Pe o porțiune a capului, Michael Jackson nu mai avea păr, în urma exploziei unor materiale pirotehnice, care a avut loc, în timp ce filma pentru o reclamă. El avea și o infecție fungică cronică avansată la picioare, după cum declara medical său, în 2016.

Starul American era foarte slab, iar un apropiații spuneau că suferea foarte mult din cauza nenumăratelor intervenții chirurgicale, prin care trecuse. El a început operațiile estetice, în 1986, când tehnologia nu era atât de dezvoltată, prima intervenție fiind la nas și sprâncene, iar peste un an, la pomeți. În total, conform presei americane, Michael Jackson ar fi suferit șase operații estetice la nas, patru la maxilar, trei la pomeți, una la buze și așa-zisul transplant de piele. Un alt aspect de menționat este că americanul suferea de lupus, o boală autoimună, care avea printre efecte posibile și depigmentarea pielii.

Christopher Rogers, medicul care a i-a făcut autopsia starului muzicii pop, a confirmat că Michael Jackson suferea de vitiligio și lupus. De-a lungul timpului, pentru a corecta aceste aspecte, el obișnuia să se machieze. Într-un interviu pentru Oprah Winfrey, Michael Jackson a recunoscut că suferă de aceste afecțiuni.

Michael Jackson a debutat în muzică, în 1964, când avea doar 6 ani și era cel mai tânăr membru al trupei formate alături de frații săi, numită Jackson 5. Încă de atunci, el își dorea să devină faimos și, treptat, a ajuns obsedat de acest lucru. Și-a început cariera solo, în 1971, la 13 ani, iar cel mai bine vândut album al său este ”Thriller”, lansat în 1982, cu peste 70 de milioane de exemplare.

Michael Jackson este considerat una dintre cele mai emblematice figuri ale culturii muzicale din secolul XX, cu o carieră care a ținut mai bine de patru decenii.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON