Connect with us

Evenimente

3 judete ale Olteniei sunt pana sambata sub Cod galben de canicula!

Meteorologii prelungesc până sâmbătă atenționarea Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat. Iata unde va fi cel mai cald!

Published

on

Meteorologii au prelungit până sâmbătă, 25 iunie, atenționarea Cod galben de caniculă persistentă și disconfort termic accentuat, aceasta fiind emisă pentru 10 județe din vestul și sudul țării.

Județele afectate sunt Giurgiu, Teleorman, Gorj, Dolj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 24 — 25 iunie, în Banat, Crișana, Maramureș, sudul Olteniei și al Munteniei și pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea se va menține caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade Celsius, iar noaptea vor fi valori minime ce nu vor scădea sub 20 de grade Celsius.

codDisconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură — umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii precizează că în zonele montane și submontane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

De asemenea, meteorologii au emis pentru astazi, 23 iunie, o atenționare Cod galben de caniculă persistentă și disconfort termic accentuat pentru 21 de județe, inclusiv Capitala.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: