Connect with us

Fapt divers

3 mai 1987, ziua în care Dalida a ales să nu mai trăiască

Published

on

Pe 3 mai 1987, lumea era zguduită de vestea morții celebrei cântărețe Dalida.

Dalida (n. Iolanda Cristina Gigliotti, 17 ianuarie 1933), a fost o celebră cântăreață și actriță franceză. S-a născut în Egipt din părinți italieni, dar și-a petrecut o mare parte a vieții în Franța, unde a primit cetățenia franceză. Ea a primit 55 de discuri de aur și a fost prima cântăreață, care a câștigat un disc de diamant. Dalida s-a sinucis cu barbiturice, pe data de 3 mai 1987, în Franta, la Paris.

Dalida, vedeta cu paiete, niciodată surprinsă cu garda jos, şi-a pus capăt zilelor în mai 1987, la vârsta de 54 de ani, lăsând numeroşi admiratori copleşiţi şi uluiţi.

Sublimă în ochii lumii, discretă în privinţa vieții intime, cântăreaţa a murit aşa cum a trăit: cu pudoare şi eleganţă. În seara sinuciderii, a pretextat o petrecere mondenă, pentru a-şi îndepărta apropiaţii, apoi a scris un bilet: ”Viaţa mi-e insuportabilă. Iertaţi-mă.”

A fost găsită în pat, într-o pijama albă imaculată, cu părul fascinant despletit pe pernă, ca o frumoasă din pădurea adormită. Cea care considera că şi-a ratat viaţa a lăsat totuşi, în urma sa, amintirea unei cariere strălucitoare: nouăzeci de milioane de discuri vândute în lumea întreagă, o voce şi o imagine întipărite în memoria publicului.