DE ACTUALITATE

30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 43.800 lei au fost aplicate in Gorj

În județul Gorj,  un număr de 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 43.800 lei au fost aplicate, în cursul nopţii trecute, persoanelor care au părăsit locuinţa, după ora 22,00, fără a avea un motiv prevăzut în Ordonanţa Militară numărul 2.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, tot aseara a mai fost sancţionat, cu amendă de 500 de lei, un tânăr care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, el fiind ulterior plasat într-un centru de carantină.

Un număr de 240 de persoane din Gorj se află, în prezent, în carantină, iar alte peste 2.500 în autoizolare la domiciliu, au mai informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

În total, trei persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu au fost depistate, sancţionate şi duse într-unul dintre centrele de carantină din judeţ.

Vă reamintim că recomandarile de circulatie pentru populatie valabile intre orele 06:00 si 22:00 se vor transforma in obligatie. Anunțul a fost făcut astăzi, de presedintele Klaus Iohannis.

Astfel, romanii vor putea să iasă din casa doar daca merg la serviciu, la medic sau la cumparaturi.

Mai mult, persoanele cu varsta de peste 65 de ani nu vor avea voie sa iasa deloc din casa. In acelasi timp, președintele  a anuntat ca pentru supravegherea persoanelor aflate in carantina se afla in pregatire masuri de supraveghere electronica.

Toate aceste masuri se vor regasi intr-o noua ordonanta militara, ce va fi gata in cursul zilei de astăzi, iar restrictiile vor intra in vigoare incepand de maine.

%d blogeri au apreciat: