Connect with us

Regional

Festivalul Toamnei Româno-Chineze

Published

on

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Casa Româno-Chineză, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Centrul Cultural Județean Argeș, organizează sâmbătă, 6 octombrie 2018, Festivalul Toamnei Româno-Chineze.

Manifestarea, organizată la Muzeul Golești, se dorește un prilej pentru a celebra și dezvolta excelentele relații bilaterale româno-chineze,  activitățile culturale și economice care se vor desfășura în cadrul Festivalului fiind expresia a două mari culturi care se întâlnesc și dialoghează în spațiul încărcat de semnificații și istorie al Muzeului.
Sărbătoarea va debuta la ora 10:00 cu decernarea premiilor Concursului Internațional de Pictură „Tradiții din țara mea” (ediția a VIII-a) și va continua cu spectacole de dansuri și cântece tradiționale chineze și românești. Programul Festivalului mai cuprinde și demonstrații de arte marțiale, expoziții cu vânzare de fructe și legume și mâncare tradițională din România și din China. De asemenea, vizitatorii Muzeului pot participa la dansul dragonului sau la sărbătoarea mustului și a pastramei sau se pot bucura de atracții precum tiroliana, echitația cu ponei și cai, peretele de escaladă, tir cu arcul și jocuri tradiționale pentru copii.