Connect with us

National

34 de inculpaţi în cazul de sclavie din Berevoeşti rămân în arest

Procurorii DIICOT au solicitat prelungirea mandatelor cu încă 30 de zile.

Published

on

Tribunalul Argeş a decis ca, în cazul a 34 de inculpaţi din dosarul de sclavie din Berevoeşti, măsura arestului preventiv să fie prelungită, alte patru femei fiind plasate în arest la domiciliu.

Deşi perioada de arest preventiv în cazul celor 38 de inculpaţi din cazul Berevoeşti expira pe data de 13 august, în urma unei solicitări de prelungire a mandatelor de arestare făcută de procurori cu mult înainte de expirarea acestui termen, aceştia au fost duşi în faţa magistraţilor Tribunalului Argeş.

34 dintre suspecţii în dosarul de sclavie au fost duşi înapoi în arestul Poliţiei Argeş, al Poliţiilor din Vâlcea, Olt, Dâmboviţa şi din arestul Poliţiei Capitalei.

Pentru Maria Furdui, o femeie în vârstă de 52 de ani, care a primit iniţial arest la domiciliu, fiind dependentă de dializă, s-a menţinut aceeaşi măsură. De asemenea, alte trei femei, aflate în situaţii deosebite, una dintre ele fiind însărcinată, au primit şi ele arest la domiciliu.

Potrivit avocatului Alin Anton, apărător din oficiu al unora dintre inculpaţii în cazul Berevoeşti, procurorii DIICOT au solicitat prelungirea mandatelor cu încă 30 de zile pentru tot lotul, începând cu data de 13 august, atunci când expira primul termen până la care au fost arestaţi preventiv.

„Concluzia magistaţilor a fost ca dintre cei 38 de inculpaţi în acest dosar 34 să rămână până la jumătatea lunii septembrie în arest preventiv. În cazul celorlalte 4 persoane din dosar, femei, s-a decis măsura arestului la domiciliu”, a declarat avocatul Alin Anton.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri si chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

 

Sursă: Mediafax