Connect with us

Evenimente

35 de ani de la primul CD!

Primul CD din lume a fost produs pe 17 august 1982 de către Philips la o fabrica de lânga Hanovra, în Germania.

Published

on

Primul CD a fost realizat pentru producatorul de muzica Polygram, deţinut atunci de Philips, şi conţinea albumul The Visitors al ABBA. Lansate comercial în noiembrie 1982, CD-urile au marcat începutul trecerii de la tehnologia de muzica analogică la cea digitală. 

Primul CD din lume a fost produs pe 17 august 1982 de către Philips la o fabrica de lânga Hanovra, în Germania. Acesta nou suport de înregistrare, prin calitatea superioară a sunetului şi durabilitatea datorată rezistenţei la zgâriere, a deschis calea către o revoluţie tehnologică în industria muzicală, către DVD-uri, playere MP3 şi discuri optice high-definition.

Primele CD-uri şi playere CD au fost introduse în noiembrie 1982 în Japonia, urmate de lansarea în Statele Unite şi Europa, în martie 1983.

CD-urile sunt fabricate dintr-un material transparent numit policarbonat, pe care este suprapus un strat subţire de aluminiu acoperit cu un lac acrilic transparent pentru protecţie. Prin intermediul unei tehnici complexe care utilizează laserul, CD-ul poate fi înregistrat cu muzică, imagini sau informaţii pentru computer.

Până în 2007,  în lume au fost vândute peste 200 de miliarde de CD-uri, care, aşezate unul peste celalalt, ar crea o stivă de 6 ori mai mare decât circumferinţa Pământului. Deşi discul compact a rămas mediul fizic standard pentru comercializarea înregistrarilor audio, CD-urile sunt din ce în ce mai mult înlocuite de alte forme de stocare şi distribuţie digitală.

 

sursa: wikipedia.ro 

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: