Connect with us

National

38 de localităţi din 14 judeţe sunt sub ape. Eforturi disperate în oraşul Făgăraş

Autorităţile sunt în continuare în alertă şi …

Published

on

Autorităţile sunt în continuare în alertă şi monitorizează situaţia în zonele afectate de inundaţii în ultimele zile. Până acum s-au înregistrat probleme în 38 de localităţi din 14 judeţe.

La Căpeni, în Covasna, unde s-a dispus evacuarea oamenilor, pompierii au intervenit ieri toată ziua, dar şi azi-noapte pentru a-i sprijini pe cei încercaţi de soartă. Iar la Făgăraş, în Braşov, nivelul apei a început să crească de ieri după-amiază, spre disperarea localnicilor.

Oamenii din Făgăraş, judeţul Braşov, au stat cu teamă că apa le va distruge gospodăriile. Zeci de pompieri şi voluntari au sărit în ajutorul localnicilor. Pompierii și localnicii au cărat saci cu nisip și au încercat să facă un dig să îşi protejeze gospodăriile. Chiar și așa, 20 au fost afectate, iar apa a intrat în mai multe case. Proprietarii au decis să plece din locuințele lor la rude până când apele se vor retrage.

În unele locuri, apa atingea un metru şi cu greu puteai înainta.

Gheorghe Sucaciu, primarul din Făgăraş: “Am vorbit cu oamenii din zona asta sau cu cei care lucrează pe utilaje şi de când sunt ei în zona asta nu au mai avut astfel de situaţie. ”

Având în vedere situaţia extrem de gravă, joi, în trei şcoli au fost suspendate cursurile.

La Căpeni, în judeţul Covasna, unde autorităţile au dispus încă de miercuri seara evacuarea preventivă a sute de oameni, pompierii au intervenit ieri toată ziua, cot la cot cu localnicii. Ministrul de Interne Carmen Dan şi secretarul de stat Raed Arafat au mers în inspecţie cu un elicopter şi au instituit un comandament pentru situaţii de urgenţă.

Hidrologii spun că în aceste zone riscul de inundaţii rămâne ridicat şi în următoarele zone.

 

Sursa: stirileprotv.ro